Ta fram era kalendrar och skriv in klubbens planerade aktiviteter 2014.
24 januari: klubbens medlem Fredrik Gudmunson håller föredrag om Sverige i Savièse och bjuder på svensk mat.
15 mars: Vad behövs göras i trädgården om våren? Klubbens egen "M. Jardinier", Nicolas Faiss delar med sig av sin kunskap.
30 mars: Skid- och/eller snöskoutflykt i St Luc
9 april: Besök på Fondation Gianadda med efterföljande vickning hos klubbens "Juveler"
27 april: Bokbyte och ekonomirådgivning för nordbor utomlands av klubbens medlem Dag Sehlin
17 maj: Klubbens 30-års jubileumsfirande med fest på restaurang i Sion
15 juni: Midsommarfirande i Salins
22-23 augusti: klubben medverkar med ett stånd i REDIDA (Rencontres d'ici et d'ailleurs), Sion
13 september: Marche des Cèpages, Sierre
Mitten på oktober: Nordisk klubb Schweiz ordnar vänskapsmöte under en helg i Tessin
7 november: Arsmöte med efterföljande kastanjefest
8 december: Invigning av "Chemin des crèches" i Sion, 10-års jubileum 2014!
13 december: Luciatåg vid klubbens krubba i Sion
14 december: Julfest i Arbaz
lundi 6 janvier 2014
dimanche 29 décembre 2013
Välbesökt julfest
Arets julfest var en succé! Over 70 personer kom och firade en nordisk jul tillsammans i Arbaz den 15 december. Klubbens barn bjöd på ett stämningsfullt lucia-tåg med sångstöd ifrån de vuxna. Julbordet med skinka, köttbullar, sill, lax mm hade en strykande åtgång.
Kvällen avslutades i vanlig ordning med ett jul-lotteri och många medlemmar kunde lämna festen med årets första julklappar!
Kvällen avslutades i vanlig ordning med ett jul-lotteri och många medlemmar kunde lämna festen med årets första julklappar!
![]() |
Luciatåg med både lucior, tärnor och stjärngossar |
![]() |
Redo för årets insats |
![]() |
God mat... |
![]() |
...i trevligt sällskap! |
vendredi 20 décembre 2013
Uppskattat Lucia-firande i Sion
Den 13 december firade vi traditionsenligt Lucia med ett rejält lucia-tåg genom Sions gator. Ett stort tack till alla medverkande i lucia-tåget, både vuxna och barn! Utöver skönsång bjöd vi även på hembakade lussebullar och pepparkakor till den goda glöggen med mandel och russin. Det var mycket folk som samlats vid vår krubba för att fira Lucia med oss och de uppskattade till fullo vår tradition.
![]() |
Många ville vara med och se Lucia-tåg och dricka värmande glögg |
![]() |
Nordiska klubbens julkrubba 2013 |
dimanche 20 octobre 2013
Vinvandring mellan Sierre och Salquenen
Lördagen den 14 september samlades ett antal klubbmedlemmar för att gå den gemytliga "Marche des cépages" tillsammans. De 6 km mellan Château Villa i Sierre och Musée valaisan de la Vigne et du Vin" i Salquenen på "Le sentier viticole Valaisan" erbjöd fina vyer, avsmakning av goda viner och massvis med underhållning. Over 40 olika vinodlare medverkade i årets arrangemang och nästa år kan ni redan boka in lördagen den 13 september för en trivsam upplevelse.
dimanche 1 septembre 2013
Visning av Air-Zermatt
Söndagen den 25 augusti bar det av mot Zermatt. På grund av annonserat dåligt väder ställde vi in den planerade vandringen ifrån Täsch upp till Zermatt men väl på plats... så sken solen förstås. Vi bor ju i Valais trots allt :-)
För att vara i form inför dagens övning, började vi med att smörja kråset på restaurangen "Walliserstube". Vi hade bokat bord i förväg och väl på plats visade det sig att de hade öppnat bara för oss då de i vanliga fall hade stängt vid lunch på söndag. Som nordbor gjorde det av vi kände oss lite generade i början men det gick fort över. Både mat och personalens bemötande var i topp-klass. Restaurangen kan varmt rekommenderas.
För att vara i form inför dagens övning, började vi med att smörja kråset på restaurangen "Walliserstube". Vi hade bokat bord i förväg och väl på plats visade det sig att de hade öppnat bara för oss då de i vanliga fall hade stängt vid lunch på söndag. Som nordbor gjorde det av vi kände oss lite generade i början men det gick fort över. Både mat och personalens bemötande var i topp-klass. Restaurangen kan varmt rekommenderas.
En ovanlig och ovanligt god ostfondue.
Kreuterfondue serverad med mörkt bröd och ugnstekt potatis med örter. Mums!
Kreuterfondue serverad med mörkt bröd och ugnstekt potatis med örter. Mums!
Vid 14:00 var det så dags att få reda på mer om Air-Zermatt och deras aktiviteter.
I väntan på hissen upp till Air-Zermatts helikopterplatta och bas i Zermatt.
Koncentrerat lyssnande på vår guide
M. Sigenthaler, Paramedic, framför en av deras räddningshelikoptrar.
dimanche 23 juin 2013
Midsommarfirande i Salins
Arets midsommarfirande skedde den 15 juni på "Couvert du Clourot" i Salins. Vädrets makter var på vår sida efter en minst sagt hemsk vår. I en nästan skandinavisk inramning träffades vi för att äta gott och självklart att dansa runt midsommarstången. Efter att ha klätt midsommarstången och ha lindat kransar till alla små och några stora (bra timing av nedklippningen av er björk Katharina!) så bar det av.
Alla generationer fanns representerade runt den lilla men naggande goda midsommarstången och vi dansade tills de vuxna inte orkade mer. (Var får barnen all energi ifrån?!?)
Efter att ha firat midsommar på "Les Iles" i flera år så känns det som om vi har hittat en värdig ersättare. Helt ostört, alla faciliteter, bara vi och barnen som kan leka själva utan att någon större översikt behövs...
Vi ses kanske nästa år igen, Couvert du Clourot!
Alla generationer fanns representerade runt den lilla men naggande goda midsommarstången och vi dansade tills de vuxna inte orkade mer. (Var får barnen all energi ifrån?!?)
Efter att ha firat midsommar på "Les Iles" i flera år så känns det som om vi har hittat en värdig ersättare. Helt ostört, alla faciliteter, bara vi och barnen som kan leka själva utan att någon större översikt behövs...
Vi ses kanske nästa år igen, Couvert du Clourot!
lundi 27 mai 2013
Smaskig vin och chokladprovning
Snålvindarna blåste kalla och vi var glada när dörrarna slogs upp till Favre Vins i Sion fredagen den 24 maj så att vi fick komma in och starta kvällens aktivitet.
Att choklad och vin kan passa så bra ihop hade nog ingen av oss riktigt förstått innan men kvällens värdar, representanter ifrån Zenhäusern (chokladen) "La passion des saveurs" och Favre Vins "La petite maison des Grands Vins" guidade skickligt våra smaklökar mot nya spännande smakupplevelser. Mums!
Under kvällen fick vi även veta mer om kakao, vilka skillnader den uppvisar mellan olika kakaoproducerande länder och hur kakaohalten påverkar vilken dryck som passar bäst till.
Värmda inombords och lätta i sinnet lämnade vi sedan den gemytliga miljön för att konfrontera de yttre elementen igen.
Att choklad och vin kan passa så bra ihop hade nog ingen av oss riktigt förstått innan men kvällens värdar, representanter ifrån Zenhäusern (chokladen) "La passion des saveurs" och Favre Vins "La petite maison des Grands Vins" guidade skickligt våra smaklökar mot nya spännande smakupplevelser. Mums!
Under kvällen fick vi även veta mer om kakao, vilka skillnader den uppvisar mellan olika kakaoproducerande länder och hur kakaohalten påverkar vilken dryck som passar bäst till.
Värmda inombords och lätta i sinnet lämnade vi sedan den gemytliga miljön för att konfrontera de yttre elementen igen.
Inscription à :
Articles (Atom)